Covid 19: naast consultaties in de praktijk, zijn videoconsultaties en telefonische begeleidingen nog steeds een vaak gekozen optie

15 augustus 2020

Sinds de recente uitbraak van covid-19 zien wij minder cliënten in de praktijk dan voorheen. Een aantal van onze cliënten ontdekten immers de voordelen van begeleiding op afstand en blijven hiervoor kiezen.

Daarnaast kan een cliënt met verdachte ziektesymptomen of een positieve covid-19 test (bij zichzelf of een samenwonend gezinslid) niet meer naar de praktijk komen. Niemand is immers gebaat bij een zieke hulpverlener. Ook in die situaties biedt begeleiding via videocall of telefoon een waardevol alternatief. Voor begeleiding via videocall hoeft u geen software te installeren of iets speciaal te doen. Er zijn drie mogelijkheden: 1) met een link nodigen wij u uit naar de beveiligde online software waar wij mee werken: whereby. U komt dan als het ware in een afgesloten virtuele spreekkamer terecht en ziet de therapeut en uzelf op het scherm. 2) via deze tool is het ook mogelijk enkel te chatten als dat u een beter gevoel geeft. 3) u vertrouwt het niet om online te gaan, of heeft die mogelijkheid niet? dan houden we het gesprek louter telefonisch. Online werken houdt ook andere afspraken in, praktisch: A) Van zodra er een concrete afspraak vastligt geeft de psycholoog u het rekeningnummer en het bedrag om over te maken. Doe dit ten laatste 48 uren voor de afspraak B) Maak een afdruk van de transactie en stuur dit via mail terug en bevestig via SMS, zo weten wij welke gegevens we moeten opzoeken. C) De psycholoog bevestigt via mail de betaling en contacteert u op het afgesproken tijdstip. D) Een andere betaalwijze is enkel mogelijk in overleg met uw persoonlijke psycholoog (bijv. tijdens de online-consulatie betalen via payconiq). Zorg dat uw toestel (pc, laptop, mobiel) klaar staat en hou uw gsm bij de hand voor het geval er zich een probleem zou voordoen.

Klik hier voor ons coaching aanbod naar bedrijven.