Loopbaanbegeleiding

Samen zoeken we een passende job

Voor wie & waar?

Je beter voelen in je huidige job? Je talenten ten volle ontplooien en meer uit je job halen dan je nu doet? Ontdekken waar je goed in bent en hoe je die kwaliteiten optimaal kan inzetten?

Een nieuwe uitdaging zoeken, maar wat en hoe? Of al een duidelijk doel voor ogen hebben, maar nog niet weten hoe dit te bereiken? Zijn dit vragen waar je mee worstelt? Dan is loopbaanbegeleiding misschien wel iets voor jou. Via zorg op maat zoeken we samen hoe je in je job het beste uit jezelf kan halen.

Loopbaanbegeleiding in onze centra is zowel mogelijk mét als zonder VDAB-loopbaancheques. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de cheques vindt je verderop onder de module “wat kost het?”.

Je kan terecht voor loopbaanbegeleiding in onze centra te Aarschot (Begijnendijk), Diest, en Herentals. Daarnaast werken we voor de begeleidingen met VDAB-loopbaancheques ook samen met enkele externe loopbaanbegeleiders. Check de VDAB-site voor al onze locaties.

Hoe verloopt het?

In een kennismakingsgesprek brengen we samen met jou je begeleidingsvraag in kaart, geven we uitleg over de aanpak en inhoud van de begeleiding en bekijken we of je bij ons aan het juiste adres bent.

Nadien kunnen we aan de slag gaan. De sessies duren standaard 1u maar in onderling overleg kan hiervan zeker afgeweken worden. Afhankelijk van jouw concrete vraag en noden, bepalen we samen hoeveel tijd je tussen de afspraken wenst te laten.  Meestal plannen we de sessies enkele weken uiteen zodat er tijd is voor reflectie en opdrachten.  Het aantal gesprekken ligt gewoonlijk tussen de 4 à 8, mede afhankelijk van de duur per sessie.

We sluiten af met het maken van een POP (persoonlijk ontwikkelingsplan), waarin je sterktes en doelen worden omgezet in een duidelijk actieplan waarmee jij op je eentje verder kan. Er is eveneens de mogelijkheid om een laatste opvolgingsgesprek in te plannen tot 1 jaar na het afsluiten van de gesprekken.

Een VDAB-loopbaancheque geeft je het voordeel om het kennismakings- en/of het opvolgingsgesprek met een vaste duur van 30 minuten, geheel vrijblijvend en gratis te laten plaats vinden.

Voorbeeldscenario’s

Voorbeeld 1

– eerste gesprek (90 min)
– 2 weken later: 2e gesprek (90 min)
– 3 weken later: 3e gesprek (60 min)

Voorbeeld 2

– eerste gesprek (60 min)
– 2 weken later: 2e gesprek (60 min)
– 3 weken later: 3e gesprek (60 min)
– 3 weken later: 4e gesprek (30 min)
– 4 weken later: 5e gesprek (30 min)

Onze aanpak

Wij werken met een oplossingsgerichte aanpak. Dit wil zeggen dat we op zoek gaan naar een manier om jouw sterktes zo goed mogelijk te ontwikkelen binnen een loopbaan die daarbij aansluit. Het traject wordt individueel aan jou aangepast, zodat je er het meeste kan uithalen.

Wat kost het?

 Via VDAB kan je een loopbaancheque aanvragen indien je voldoet aan de volgende voorwaarden:

    • Je hebt het statuut van werkende op het moment van de aanvraag (als werknemer of zelfstandige)
    • Je bent minstens 7 jaar of 84 maanden werkzaam
    • Je bent werkzaam in Vlaanderen of het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest
    • Je hebt in de afgelopen 6 jaar geen gesubsidieerde loopbaanbegeleiding gevolgd

Voor de loopbaancheque betaal je een bijdrage van 40 euro. Je mag maximaal 2 loopbaancheques aanvragen in een periode van 6 jaar. Met een eerste cheque heb je recht op 4 uren loopbaanbegeleiding, de tweede cheque geeft recht op 3 uren loopbaanbegeleiding. Meer info vind je op de webpagina loopbaanbegeleiding bij de VDAB.

Wens je loopbaanbegeleiding zonder de VDAB-loopbaancheques? In dat geval bepaal je zelf, in samenspraak met je begeleider, hoeveel sessies je wenst.  Het tarief zonder de VDAB-cheques bedraagt 80€ per sessie van 60 minuten. De kost voor gesprekken met een afwijkende duurtijd vertrekt vanuit dit uurtarief.

 

Interesse?

Een afspraak maken doe je hier. Bij vragen kan je contact opnemen met de coördinator van de praktijk in regio Aarschot, Linda Heirbaut. Dit kan telefonisch (0472/918665) of per email linda.heirbaut@intra-extra.be.

Tevreden?

Wil je graag jouw tevredenheid uiten of opmerkingen geven omtrent onze loopbaanbegeleiding? Spreek allereerst je persoonlijke begeleider aan. Zij zijn er om je zo goed mogelijk te helpen.

Klik hier voor ons coaching aanbod naar bedrijven.