Call us toll free: 0477/402.917
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

aug
24

Wist je dat piekeren je gezondheid kan schaden ?

Dat piekeren negatieve emoties, een hoop stress, of zelfs slapeloze nachten met zich mee kan brengen, wist je waarschijnlijk al. Maar weet je ook dat piekeren een negatieve invloed kan hebben op je gezondheid. Piekeren is dus niet zo onschuldig als het lijkt. Het goede nieuws is echter dat je er wel wat aan kan doen!

Mensen die piekeren maken zich vaak onnodig veel zorgen over hun gezondheid of andere thema’s. Op korte tijd bouwen ze allerlei rampscenario’s op in hun hoofd. Medische onderzoeken en geruststellingen helpen slechts korte tijd en al gauw steken er nieuwe piekergedachten de kop op. Piekergedachten die niet vatbaar zijn voor een logische rationele uitleg en een eigen bestaan lijken te leiden. Vaak zeggen ze: “ik weet het wel, maar ik ken het niet helpen”.

Onze gedachten kunnen ons ongewild meevoeren naar allerlei plekken en emoties. Als mensen worden gegrepen door een stroom aan negatieve gedachten kan dit gepaard gaan met gevoelens van angst en controleverlies. We kunnen dan uren wakker liggen, concentratie- en geheugenproblemen ervaren en krijgen niets meer gedaan krijgen. Daarbovenop voelen we ons vaak gejaagd en ongelukkig. Zo’n negatieve maalstroom kan een hoop stress teweeg brengen en lichamelijke klachten veroorzaken. Klachten die op hun beurt voor meer stress en piekergedachten zorgen en een negatieve impact op de gezondheid hebben.

Is dit herkenbaar voor je? Zorg dan goed voor jezelf en blijf niet worstelen met terugkerende piekergedachten; je kan er immers iets aan doen.

Binnen Intra-Extra bieden we naast individuele begeleidingen te Diest en Begijnendijk, sinds kort groepstrainingen aan die je kunnen helpen terug grip te krijgen op je gedachten. Deze groepstrainingen gaan voorlopig enkel door in Begijnendijk (Puttestraat 42). Met een mix van psycho-educatie, een uitgebreide waaier aan technieken en ervaringsgerichte oefeningen leren we je in de training ‘Baas over je gedachten’ hoe je terug meer rust in je hoofd kan krijgen.

Een module van 4 sessies start op zaterdagvoormiddag 14 oktober 2017.
Voor meer info over het cursusaanbod kan u terecht op de cursuspagina.

About the Author:

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Inhoud beveiligd. Copyright Intra Extra.