Call us toll free: 0477/402.917
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

sep
05

Wist je dat een aantal bezoeken aan de psycholoog terugbetaald zal worden tegen eind 2018?

Een eerste stap richting terugbetaling psychotherapie is gezet! Vanaf eind 2018 zal er een jaarlijks budget van 22,5 miljoen euro hiervoor worden vrijgemaakt. Dit werd beslist in het zomerakkoord van de federale regering op initiatief van minister Maggie De Block. Dat is alvast goed nieuws en een historische stap!
Echter, het vrijgemaakte budget is te klein om alle psychotherapeutische begeleidingen en therapieƫn terug te betalen. Minister De Block kiest daarom in eerste instantie voor terugbetaling van kortdurende begeleidingen bij matige psychische problemen. Ze kiest voor matige problematieken omdat reeds wetenschappelijk aangetoond werd dat psychotherapie hier een goed alternatief is voor medicatie. Over welke problematieken het juist gaat, het aantal terugbetaalde sessies en het terugbetaalde bedrag is er nog geen duidelijkheid.
Wel wordt er als voorwaarde voor terugbetaling gesteld dat men zich laat begeleiden door een door de overheid erkende klinisch psycholoog of klinisch orthopedagoog, dat men verwezen wordt via de huisarts en toestemming geeft om zijn gegevens op te nemen in een Globaal Medisch Dossier.

About the Author:

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Inhoud beveiligd. Copyright Intra Extra.