Call us toll free: 0477/402.917
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

CURSUS- EN TRAININGSAANBOD

BOUWEN@JEZELF biedt een cursus- en trainingspakket voor iedereen die zijn individuele en relationele vaardigheden wil verbeteren om sterker gewapend in het leven te staan. In ons aanbod zitten ondermeer thema's als stresshantering, mindfulness en relaxatie, en omgaan met piekergedachten. Check hieronder het meest recente programma. 

Er is enkel een cursusaanbod voor volwassenen. Kinderen en jongeren kunnen echter altijd individueel terecht. Onze trainers zijn van basisopleiding erkende klinisch psychologen met een bijkomende therapie-opleiding. De cursussen zijn gebaseerd op gedragstherapeutische en oplossingsgerichte theorieën en er is veel ruimte voor oefeningen die aansluiten bij het alledaagse leven en eigen ervaringen.

Indien gewenst kan men een bijkomend kennismakings- en/of afrondingsgesprek van 30 minuten (35€) aanvragen bij de therapeut die de cursus geeft. Een kennismakingsgesprek kan nuttig zijn indien u twijfelt of de cursus geschikt is voor u. In een afrondingsgesprek kan er extra ruimte geboden worden voor een individuele evaluatie en adviesformulering.

Cursus- en trainingsaanbod

VOORKOM BURN-OUT

VOORKOM BURN-OUT 

Herken je een aantal van onderstaande signalen die op een nakende burn-out kunnen wijzen?

 • Je slaagt er de laatste tijd steeds moeilijker in om je te concentreren op je werk. 
 • Het kost je steeds meer inspanning om de werkdag door te komen.
 • Na het werk heb je minder energie over om nog andere (zelfs leuke) dingen te doen. 
 • Je wil wel actief zijn, maar je lichaam lijkt niet meer mee te kunnen.
 • 's Ochtends word je precies moe wakker, ook al heb je een nacht door geslapen.
 • Je voelt je stilaan lichamelijk uitputten. 
 • Je hebt vaker last van maag- en darmklachten, hoofdpijnen of pijnlijke spieren.
 • Soms denk je dat je op deze manier geen meerwaarde meer bent voor het bedrijf. 
 • Je reageert sneller dan gewoonlijk geïrriteerd of opvliegend naar anderen. 
 • Je neemt steeds meer afstand van het werk. 
 • Piekergedachten over wat er toch met jou aan de hand is, zijn je niet vreemd.     

 

Mogelijks ging je de voorbije maanden al meermaals naar je huisarts om je klachten te bespreken, maar werd er geen aantoonbare lichamelijke ziekte gevonden.  Het is niet zo vreemd dat een aankomende burn-out lange tijd onzichtbaar aanwezig was.  Wij mensen hebben immers een sterke aanpassingscapaciteit aan stresserende omstandigheden waardoor onze veerkracht heel geleidelijk aan en onopvallend vermindert.  Hierdoor duurt het een hele tijd vooraleer een energiestoornis of burn-out zich duidelijk laat zien. 

Met deze cursus willen we je helpen het tij te keren en een verder afglijden naar een burn-out te voorkomen. 

Hoe werkt het?  Binnen deze cursus zetten we in op het vroeger herkennen van de signalen van energieverlies en het actief doorbreken van chronische stress.  We geven inzicht in de werking van stress, en leren je op een actieve manier energiesparend met je stressoren om te gaan.  Bewustwording en ernaar handelen, activering en het vergroten van je persoonlijke veerkracht vormen de basisingrediënten van deze cursus.  We gebruiken hiervoor wetenschappelijke inzichten en technieken uit de gedragstherapie en de oplosslingsgerichte therapiestroming.  Naast theoretische inzichten krijg je ook praktische handvatten aangereikt om thuis en op het werk mee aan de slag te gaan.  Tijdens de sessies hoef je zelf geen actieve inbreng te doen indien je dat niet wenst; elke deelnemer bepaalt in alle vrijheid in welke mate hij/zij actief participeert en dingen met de groep deelt.   

Praktisch: De cursus is een module van 4 sessies van telkens 2 uur. Kostprijs is €180. De cursus gaat door vanaf 3 deelnemers met een maximum van 8 deelnemers.  Elke eerste zaterdag van de maand start er een nieuwe cursus.   

Therapeut: Bilgin Tümen 

Data: Startsessie op zaterdag 7 september 2019 van 10-12u.  Vervolgsessies op 14, 21 en 28 september 2019, telkens van 10-12u.  Vanaf oktober 2019 start er elke eerste zaterdag van de maand een nieuwe module.   

Locatie: Intra-Extra, Halensebaan 163, Webbekom (Diest). 

Inschrijving:  via e-mail naar  bilgin.tumen@intra-extra.beof telefonisch via 0470/823.213. Vergeet hierbij je telefoon- of gsmnummer niet te vermelden. Vervolgens word je door Bilgin gecontacteerd voor een kort telefonisch kennismakingsgesprek.  Je inschrijving is geldig na storting van €180 op rekeningnummer BE25 0017 9309 2082.   

 

 

MINDFULNESS TRAINING

MINDFULNESS TRAINING 

Wat kan je bereiken met een mindfulness training?  

 • Je leert bewuster in het hier en nu aanwezig te zijn. 
 • Je verbetert je focus en concentratievermogen. 
 • Je leert anders omgaan met stress, piekergedachten, angsten en pijnen.
 • Je wordt veerkrachtiger in het omgaan met moeilijke levenservaringen.
 • De kans op herval in een depressie vermindert. 
 • Je ontwikkelt een meer accepterende, minder oordelende levenshouding.
 • Je laat je minder leiden door impulsen, (heftige) emoties en piekergedachten. 

 

Hoe werkt het?  De mindfulness training is voor een doe-training en geen theoretische cursus. Aan de hand van oefeningen die je helpen focussen op het huidige moment, leer je rust te vinden in jezelf. Hierbij oefen je er op je gedachten en gevoelens te aanvaarden zoals ze zijn, zonder er over te oordelen. Doordat we in groep werken, leer je ook veel van elkaar en merk je dat je niet alleen bent met je klachten. Om te ontdekken wat mindfulness voor jou kan betekenen is het de bedoeling dat je thuis verder oefent. Mindfulness leren is immers zoals piano leren spelen. Je leert het niet door er een boek over te lezen, maar door het werkelijk en herhaaldelijk te doen. In het begin vraagt dat enig doorzettingsvermogen, maar éénmaal je de kracht van mindfulness ontdekt hebt, wordt je doorzetting beloond. Mindfulness zal je leven niet ontdoen van negativiteit, maar het zal je helpen anders met die moeilijke ervaringen om te gaan. Daarnaast helpt het je keuzes te maken die gezonder voor je zijn en meer aanleunen bij je eigen levenswaarden, waardoor je ook meer levensvreugde kan ervaren.  

Praktisch: de cursus is een module van 8 sessies van telkens 2,5 uur.  Kostprijs: 330€ (inclusief syllabus, boek en CD)

Trainer: email:  valerie.alberghs@intra-extra.be, gsm: 0473/722.333

Data: Startsessie op maandagavond 30 september 2019 van 19u30-22u. Vervolgsessies op maandagavonden 7, 14 en 21 oktober, 4, 18 en 25 november, en 2 december 2019. Telkens van 19u30-22u. Minimum aantal deelnemers: 6. 

Locatie: Intra-Extra, Halensebaan 163, Webbekom (Diest). 

Inschrijving: via e-mail aan valerie.alberghs@intra-extra.be, vervolgens word je door Valérie gecontacteerd voor een kort telefonisch kennismakingsgesprek. Inschrijving is geldig na storting van 330€ op rekeningnummer BE15-7350-1622-2630.

BAAS OVER JE GEDACHTEN

BAAS OVER JE GEDACHTEN     

 • Heb je soms het gevoel dat je gedachten jou controleren?
 • Word je soms overspoeld door piekergedachten?
 • Kan je maar moeilijk piekergedachten loslaten?
 • Lig je soms wakker van je eigen gedachten?
 • Wil je graag je gedachten beter kunnen ordenen? 
 • Wil je graag meer rust hebben in je hoofd?
 

Met deze pieker-cursus kan je alvast een stap in de goede richting zetten.

·        Hoe werkt het?   Aan de hand van een brede waaier aan oefeningen rond o.a. ademhaling, relaxatie, en mindfulness, leer je op een andere manier omgaan met (pieker)gedachten. Je leert jezelf tot rust te brengen en je gedachten te sturen in een zelfgekozen richting.    

Praktisch:   De cursus is een module van 4 sessies van telkens 2 uur en heeft een totale kostprijs van 140€.                                                  

Therapeut: Linda Heirbaut, gsm: 0472/918.665

Data:  zaterdagvoormiddagen 21 maart, 4 en 25 april, en 9 mei 2020, telkens van 9-11u. 

Locatie: Intra-Extra, Puttestraat 42, 3130 Begijnendijk (bij Aarschot) Minimum aantal deelnemers: 4 
Inschrijving: via email naar  linda.heirbaut@intra-extra.be vervolgens word je door Linda gecontacteerd voor een kort telefonisch kennismakingsgesprek. Inschrijving is geldig na storting van €140 op rekeningnummer BE53 7360 3406 5353.

STRESSBEHEERSING DOOR HARTCOHERENTIE

STRESSBEHEERSING DOOR HARTCOHERENTIE

 • Loopt de stress vaak op tijdens prestatiemomenten zoals examens, sollicitaties, vergaderingen, …
 • Heb je last van uitstelgedrag, rusteloosheid, piekeren, of andere stresssymptomen?
 • Kan je je minder goed concentreren door stress?
 • Of zorgt stress voor minder goede prestaties?

Dan is de sessie Stressbeheersing door Hartcoherentie misschien wel iets voor jou.

Hoe werkt het? Hartcoherentie is een stressreductiemethode die zijn oorsprong vind in de medische wereld. Je leert je hartritme in een rustig evenwicht te brengen door op een zeer specifieke manier in en uit te ademen.
Na oefening bereik je hierdoor een grotere stressweerbaarheid en een verminderde invloed van emoties op je prestaties en algemeen functioneren. Met deze techniek kan je door minimale inspanning grote resultaten bereiken: een dagelijkse training van 15 minuten zorgt reeds na een twee- à drietal weken voor een merkbare verandering.
Onderzoek toont een daling aan van het stresshormoon (cortisol) en een stijging van het vitaliteitshormoon (DHEA).

Praktisch: 1 sessie van 1,5 uur + mogelijkheid tot individuele opvolging
Therapeut: email: heidi.windmolders@intra-extra.be, gsm:0477/402.917
Datum: dinsdagnamiddag 24 september 2019, van 15u30 tot 17u

Locatie: Intra-Extra, Halensebaan 163, Webbekom (Diest). 
Inschrijving: via e-mail aan heidi.windmolders@intra-extra.be of telefonisch via 0477/402.917.  Inschrijving is geldig na storting van 35€ op rekeningnummer BE23-7340-2933-1391.  Minimum aantal deelnemers: 4.RELAXATIE- EN AANDACHTSTRAINING

RELAXATIE- EN AANDACHTSTRAINING

 • Heb je het soms moeilijk om je te ontspannen en rust te vinden?
 • Word je soms gehinderd door een stroom van gedachten die je niet kan stoppen?
 • Heb je het gevoel dat je zintuigen overprikkeld worden door allerlei indrukken?
 • Heb je soms last van stress, spanningen of angsten?
 • Heb je geregeld last van stressgevoelige lichamelijke klachten zoals maag- en darmlasten, een opgeblazen gevoel, spierspanningen of migraine?
 • Voel je je geregeld prikkelbaar omdat je je onder druk gezet voelt?
 • Wil je graag leren hoe je bewuster kan worden van jezelf en hoe je je kan ontspannen?

Met deze cursus relaxatie- en aandachtstraining kan je alvast een stap in de goede richting zetten.

Hoe werkt het? Aan de hand van aandachts- of mindfulness-oefeningen leer je je meer bewust te worden van jezelf in het hier en nu. Daarnaast bieden we een brede waaier ontspannings-, relaxatie- en angstreductietechnieken aan om stap voor stap mentaal en fysiek beter te leren ontspannen. In deze cursus leer je anders omgaan met onrust, spanningen, angsten en piekergedachten.

Praktisch: module van 5 sessies
Therapeut: email: heidi.windmolders@intra-extra.be, gsm: 0477/402.917
Data: Momenteel staan er geen nieuwe cursusdata gepland. Bij interesse: contacteer Heidi Windmolders. 

Locatie: Intra-Extra, Halensebaan 163, Webbekom (Diest). Minimum aantal deelnemers: 4.
Inschrijving:  via e-mail naar heidi.windmolders@intra-extra.be, vervolgens word je door Heidi gecontacteerd en mogelijks uitgenodigd voor een kort kennismakingsgesprek.  Inschrijving is geldig na storting van 175€ op rekeningnummer BE23-7340-2933-1391.

LIFE-MANAGEMENT, een nieuwe kijk op time-management

LIFE-MANAGEMENT, een nieuwe kijk op time-management

 • Besteed je de tijd die je wil aan dingen die er werkelijk toe doen voor jou?
 • Hoe verdeel je je tijd tussen werk, relatie, familie, hobby, ... ?
 • Voel je je soms zo overvraagd dat je niet weet waar te beginnen?
 • Laat je je soms te veel leiden door wat anderen willen, of door onverwachte situaties?
 • Of heb je het gevoel dat je druk bezig was maar toch niets gedaan hebt?
 • Heb je moeite met plannen en organiseren?
 • Word je snel afgeleid door allerlei gedachten, e-mails, ... ?
 • Neem je meer dan geregeld teveel hooi op je vork en overschat je de tijd die je hebt?
 • Merk je dat je stress en  spanningen steeds moeilijker kan loslaten en dat dat zijn weerslag heeft op je gezondheid : Lichamelijke klachten? Slaapproblemen? Piekeren en angsten?
 • Wil je graag leren hoe je anders en efficiënter je tijd kan besteden?

Dan is deze cursus Life-Management misschien wel een eerste stap naar een gezondere tijdsbesteding.  

Hoe werkt het? Anders dan een klassieke cursus time-management brengen we eerst je persoonlijke levensdomeinen in kaart.  We zoeken uit wat belangrijk voor je is en hoeveel tijd je wil besteden aan ieder domein: relaties, gezin, werk, vrije tijd én gezondheid.  Vervolgens stellen we persoonlijke doelen en zoeken we samen naar manieren om je gedrag af te stemmen op je doelen.  We besteden hierbij ondermeer aandacht aan plannings- en organsiatiemethodieken en bekijken hoe we kunnen omgaan met afleiding zoals inwendige gedachten, piekeren en allerlei externe factoren.  We focussen eveneens op het herkennen van hindernissen en hoe je er mee om kan gaan zodat je trouw blijft aan je doelen en levenswaarden. We gebruiken inzichten en technieken uit ACT, minfdulness, de oplossingsgerichte en gedragstherapie.

Praktisch: 5 sessies van 2 uur en 1 terugkomsessie na afronding van de cursus. 
Therapeut: email: katleen.moons@intra-extra.be, gsm: 0497/398.849.

Data: Momenteel staan er geen nieuwe cursusdata gepland. Bij interesse: contacteer Katleen Moons.

Locatie:  Intra-Extra, Puttestraat 42, 3130 Begijnendijk. Minimum aantal deelnemers: 4.

Inschrijving: via e-mail naar katleen.moons@intra-extra.be; inschrijving is geldig na storting van 210€ op rekeningnummer BE80-9792-5148-9477, met vermelding van je volledige naam en life-management intra-extra
SOLLICITATIETRAINING

SOLLICITATIETRAINING: Hoe word ik de geschikte kandidaat? 

 • Zoek je momenteel een nieuwe job?
 • Ben je op zoek naar de geschikte zoekstrategie?
 • Wat moet er in een motivatiebrief?
 • Wat zet ik wel/niet op mijn curriculum vitae?
 • Wil je zekerder worden in een sollicitatiegesprek?
 • Hoe stel ik me het best kort voor?
 • Wat zeg ik over mijn minpunten?
 • Hoe kan ik mijn netwerk benutten of uitbouwen?  

 

Met deze sollicitatietraining zet je alvast een stap in de goede richting. 

Hoe werkt het? We overlopen verschillende fasen van het sollicitatieproces. Aan de hand van voorbeelden, oefeningen, uitwisselen van ervaringen willen we je tijdens deze training antwoorden geven op bovenstaande vragen en kan je met meer zelfvertrouwen de zoektocht naar een nieuwe job aanvatten of verderzetten

Praktisch: 1 sessie van 2 uur.  
Therapeut: email: katleen.moons@intra-extra.be, gsm: 0497/398.849.

Datum: Momenteel is er geen nieuwe datum gepland. Bij Interesse contacteer Katleen Moons. 

Locatie: Intra-Extra, Puttestraat 42, 3130 Begijnendijk. 
Inschrijving: via e-mail naar katleen.moons@intra-extra.be; inschrijving is geldig na storting van 40€ op rekeningnummer BE80-9792-5148-9477, met vermelding van je volledige naam en sollicitatietraining intra-extra.

 

error: Inhoud beveiligd. Copyright Intra Extra.