Call us toll free: 0477/402.917
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

VDAB-LOOPBAANBEGELEIDING

Voor wie?

 Je beter voelen in je huidige job? Je talenten ten volle ontplooien en meer uit je job halen dan je nu doet? Ontdekken waar je goed in bent en hoe je die kwaliteiten optimaal kan inzetten? 

Een nieuwe uitdaging zoeken, maar wat en hoe? Of al een duidelijk doel voor ogen hebben, maar nog niet weten hoe dit te bereiken? 
Zijn dit vragen waar je mee worstelt? Dan is loopbaanbegeleiding misschien wel iets voor jou. Via zorg op maat zoeken we samen hoe je in je job het beste uit jezelf kan halen.

Hoe verloopt het?

In een kennismakingsgesprek (30 minuten) bekijken we samen of je bij ons op de juiste plaats bent. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Je krijgt uitleg over de aanpak en inhoud van de begeleiding. 

Indien je beslist verder samen te werken met ons centrum, start de loopbaanbegeleiding. Afhankelijk van jouw concrete vraag en noden, bepalen we samen de tijdsduur van elke afspraak (variërend van 30 minuten tot 2uur). De afspraken liggen meestal enkele weken uiteen zodat er tijd is voor reflectie en opdrachten.

We sluiten af met het maken van een POP (persoonlijk ontwikkelingsplan), waarin je sterktes en doelen worden omgezet in een duidelijk actieplan waarmee jij op je eentje verder kan. Er is eveneens de mogelijkheid om een laatste opvolgingsgesprek (30 minuten) in te plannen tot 1 jaar na het afsluiten van de gesprekken. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

 

Voorbeeld scenarios

Voorbeeld 1

- eerste gesprek (90 min)
- 2 weken later: 2e gesprek (90 min)
- 3 weken later: 3e gesprek (60 min)

Voorbeeld 2

- eerste gesprek (60 min)
- 2 weken later: 2e gesprek (60 min)
- 3 weken later: 3e gesprek (60 min)
- 3 weken later: 4e gesprek (30 min)
- 4 weken later: 5e gesprek (30 min)

Onze aanpak

Wij werken met een oplossingsgerichte aanpak. Dit wil zeggen dat we op zoek gaan naar een manier om jouw sterktes zo goed mogelijk te ontwikkelen binnen een loopbaan die daarbij aansluit. Het traject wordt individueel aan jou aangepast, zodat je er het meeste kan uithalen.

Wat kost het?

Via VDAB kan je een loopbaancheque aanvragen indien je voldoet aan de volgende voorwaarden:
-je hebt het statuut van werkende op het moment van de aanvraag (als werknemer of zelfstandige)
-je bent minstens 7 jaar of 84 maanden werkzaam
-je bent werkzaam in Vlaanderen of het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest
-je hebt in de afgelopen 6 jaar geen gesubsidieerde loopbaanbegeleiding gevolgd

Voor de loopbaancheque betaal je een bijdrage van 40 euro. Je mag maximaal 2 loopbaancheques aanvragen in een periode van 6 jaar. Met een eerste cheque heb je recht op 4 uren loopbaanbegeleiding, de tweede cheque geeft recht op 3 uren loopbaanbegeleiding. Meer info vind je op de webpagina loopbaanbegeleiding bij de VDAB.

Interesse?

Een afspraak maken doe je hier: https://www.intra-extra.be/maak-hier-uw-therapie-afspraak-met-een-psycholoog/. Bij vragen kan je contact opnemen met de coördinator van de praktijk in regio Aarschot, Linda Heirbaut. Dit kan telefonisch (0472/918665) of per email linda.heirbaut@intra-extra.be

Loopbaancheque_label

Tevreden?

Wil je graag jouw tevredenheid uiten of opmerkingen geven omtrent onze loopbaanbegeleiding? Spreek allereerst je persoonlijke begeleider aan. Zij zijn er om je zo goed mogelijk te helpen.

error: Inhoud beveiligd. Copyright Intra Extra.