Call us toll free: 0477/402.917
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

THEMA-AVONDEN, CURSUS- EN TRAININGSAANBOD

BOUWEN@JEZELF biedt naast een cursus- en trainingspakket, ook thema-avonden voor iedereen die zijn individuele en relationele vaardigheden wil verbeteren om sterker gewapend in het leven te staan. In ons aanbod zitten ondermeer thema's als stresshantering, mindfulness en relaxatie, en omgaan met piekergedachten. Check hieronder het meest recente programma. 

Er is enkel een cursusaanbod voor volwassenen. Kinderen en jongeren kunnen echter altijd individueel terecht. Onze trainers zijn van basisopleiding erkende klinisch psychologen met een bijkomende therapie-opleiding. De cursussen zijn gebaseerd op gedragstherapeutische en oplossingsgerichte theorieën en er is veel ruimte voor oefeningen die aansluiten bij het alledaagse leven en eigen ervaringen.

Indien gewenst kan men een bijkomend kennismakings- en/of afrondingsgesprek van 30 minuten (35€) aanvragen bij de therapeut die de cursus geeft. Een kennismakingsgesprek kan nuttig zijn indien u twijfelt of de cursus geschikt is voor u. In een afrondingsgesprek kan er extra ruimte geboden worden voor een individuele evaluatie en adviesformulering.

Thema-avonden

WAT IS EEN THEMA-AVOND?

Dit najaar kan je je bij Intra-Extra inschrijven voor één of meerdere thema-avonden.  De thema’s die op het programma staan zijn piekeren, leven na verlies, omgaan met stress en burn-out.  Telkens staan we stil bij de kenmerken, het waarom er van, wat je er aan kan doen of hoe je er mee kan omgaan.  Op die manier krijg je mogelijks al een eerste inzicht in wat jij of iemand uit je omgeving ervaart.  Daarnaast krijg je ook een paar praktische tips of handvatten mee waarmee je zelf aan de slag kan.

De thema’s zijn bedoeld voor lotgenoten of mensen uit hun omgeving (bijv. familie of vrienden) en zijn erg laagdrempelig.  Dit betekent dat je gewoon kan komen luisteren, maar niets over jezelf in groep hoeft te delen.  Je hebt wel de gelegenheid om vragen te stellen.

Wil je nadien intensiever rond een bepaald thema aan de slag en hierbij door ons team begeleid worden?  Dat kan.  Wij bieden zowel uitgebreidere groepstrainingen als individuele begeleidingen op maat.  

De kostprijs per thema-avond is €10, de locatie is Intra-Extra, Puttestraat 42 te Begijnendijk.  Op voorhand inschrijven is een vereiste: je inschrijving is geldig na betaling per overschrijving op de rekening met nummer BE53 7360 3406 5353. Heb je meer info nodig: mail naar linda.heirbaut@intra-extra.be  of bel naar 0472/918665.

PIEKEREN ONDER CONTROLE! (woensdag 27/09)

Klinkt het woord “piekeren” je bekend in de oren? Lijken je gedachten soms een eigen leven te leiden, ook al wil je dat niet? Wil je graag weten hoe dat komt en hoe je er anders mee kan omgaan?  

Deze thema-avond geeft je een kijk in het (ontspoorde) gedachtenproces, en reikt je alvast een paar manieren aan om (terug) meer grip op te krijgen.

Datum: woensdagavond 27 september 2017, Tijdstip: 18u30-20u30

Locatie: Intra-Extra, Puttestraat 42 te Begijnendijk (regio Aarschot)

Kostprijs: €10

Op voorhand inschrijven is een vereiste: je inschrijving is geldig na betaling per overschrijving op de rekening met nummer BE53 7360 3406 5353. Heb je meer info nodig: mail naar linda.heirbaut@intra-extra.be of bel naar 0472/918665.

Wens je nadien intensiever aan de slag te gaan rond dit thema? Misschien is de groepstraining 'Baas over je gedachten' dan iets voor jou. Deze 4-delige cursus start op zaterdagvoormiddag 14 oktober 2017. 

LEVEN NA VERLIES (vrijdag 27/10)

Ieder van ons krijgt te maken met verlies in zijn/haar leven. Verlies komt in zeer uiteenlopende gedaantes: gaande van verlies van een job of een verhuis tot het verliezen van lichamelijke mogelijkheden, het krijgen van een ziekte of iemand verliezen door overlijden. Verder gaan na verlies vraagt moed en gaat vaak gepaard met hevige pijn en emoties. Hoe ga je hier mee om? Hoe kan je iemand in een verlieservaring of rouwproces steunen?

Deze thema-avond geeft je inzicht in het verlies- en rouwproces, en biedt enkele handvatten om er mee om te gaan.  

Datum: vrijdagavond 27 oktober 2017, Tijdstip: 18u30-20u30

Locatie: Intra-Extra, Puttestraat 42 te Begijnendijk (regio Aarschot)

Kostprijs: €10 

Op voorhand inschrijven is een vereiste: je inschrijving is geldig na betaling per overschrijving op de rekening met nummer BE53 7360 3406 5353. Heb je meer info nodig: mail naar linda.heirbaut@intra-extra.be of bel naar 0472/918665.

ENERGIE (HER)VINDEN IN JE JOB EN IN JE LEVEN (vrijdag 1/12)

Door de vooruitgang van de wetenschap en techniek kan er steeds meer. Via het internet en sociale media bereikt nieuwe informatie ons dag en nacht. We leven in een wereld van “sneller en meer”. Er kan veel, en op verschillende levensdomeinen wordt de lat steeds hoger gelegd. Eén van de valkuilen is echter dat je over je eigen grenzen gaat totdat je energiepeil beneden nul zakt en je met een burn-out geconfronteerd wordt.    

Kan je nog je eigen weg vinden en tijd maken voor wat jij zelf belangrijk vindt? Weet je nog wat jij wil en waar jouw prioriteiten liggen? Durf je neen zeggen, tegen de stroom invaren en druk van anderen weerstaan?

Deze thema-avond werpt een blik op de effecten van stress en hoe dit tot burn-out kan leiden. Je krijgt eveneens energiegevende tips om je carrière en/of je leven een positieve draai te geven.

Datum: vrijdagavond 1 december 2017, Tijdstip: 18u30-20u30

Locatie: Intra-Extra, Puttestraat 42 te Begijnendijk (regio Aarschot)

Kostprijs: €10

Op voorhand inschrijven is een vereiste: je inschrijving is geldig na betaling per overschrijving op de rekening met nummer BE53 7360 3406 5353. Heb je meer info nodig: mail naar linda.heirbaut@intra-extra.be of bel naar 0472/918665.

Misschien ontdek je tijdens deze avond dat je niet meer goed in je job zit, of dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging? Voor meer inzicht in een carrière die bij jou past kan je bij Intra-Extra eveneens terecht voor een individuele loopbaanbegeleiding (met of zonder VDAB-loopbaancheques). Meer info vind je op onze pagina rond loopbaanbegeleiding.

Of wens je intensiever aan de slag te gaan rond stresshantering door middel van een mindfulness- en relaxatietraining? Misschien is de groepscursus relaxatie (5-delige cursus, start op vrijdagnamiddag 20 oktober) of de workshop stressbeheersing door hartcoherentie (dinsdagnamiddag 14 november) dan iets voor jou. 

 

 

Cursus- en trainingsaanbod

VEERKRACHTIG OP JE WERK

VEERKRACHTIG OP JE WERK    

 • Heb je het gevoel dat je werk je meer energie kost dan geeft?
 • Heb je de indruk dat je je doelen en richting in het werk kwijt bent? 
 • Besteed je te veel tijd en energie aan piekeren over het werk?
 • Voelt het alsof je je werk doet op automatische piloot?
 

Met deze veerkracht cursus kan je alvast een stap in de goede richting zetten.

·        Hoe werkt het?  Versterken van je mentale veerkracht is nuttig. Het verbetert immers je vermogen om bij te leren en te groeien.  Het werk brengt voor ieder van ons tal van gedachten en gevoelens mee die een impact hebben op deze mentale veerkracht. Onze cursus is gebouwd rond het versterken van je veerkracht door inzicht te vergroten in jezelf en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Onze cursus is opgebouwd volgens de principes van Oplossingsgerichte Therapie en heeft daarnaast elementen uit mindfulness training en Acceptance and Commitment Training. De cursus helpt je om meer bewust te worden van wat jij kan doen om voor je mentale veerkracht te zorgen, en biedt concrete tips om je veerkracht te vergroten bij jezelf en in je team.

Praktisch:  De cursus is een module van 4 sessies van telkens 2 uur. De veerkracht cursus kost €140. 

Therapeut: Linda Heirbaut

Data:  zaterdagvoormiddagen 8 en 15 december 2018, 12 en 26 januari 2019, telkens van 9u tot 11u.

Locatie: Intra-Extra, Puttestraat 42, 3130 Begijnendijk (bij Aarschot). Minimum aantal deelnemers: 4.

Inschrijving: via email naar linda.heirbaut@intra-extra.bevervolgens word je door Linda gecontacteerd voor een kort telefonisch kennismakingsgesprek. Inschrijving is geldig na storting van €140 op rekeningnummer BE53 7360 3406 5353.

 

 

 

 

 

 

SOLLICITATIETRAINING

SOLLICITATIETRAINING: Hoe word ik de geschikte kandidaat? 

 • Zoek je momenteel een nieuwe job?
 • Ben je op zoek naar de geschikte zoekstrategie?
 • Wat moet er in een motivatiebrief?
 • Wat zet ik wel/niet op mijn curriculum vitae?
 • Wil je zekerder worden in een sollicitatiegesprek?
 • Hoe stel ik me het best kort voor?
 • Wat zeg ik over mijn minpunten?
 • Hoe kan ik mijn netwerk benutten of uitbouwen?  

 

Met deze sollicitatietraining zet je alvast een stap in de goede richting. 

Hoe werkt het? We overlopen verschillende fasen van het sollicitatieproces. Aan de hand van voorbeelden, oefeningen, uitwisselen van ervaringen willen we je tijdens deze training antwoorden geven op bovenstaande vragen en kan je met meer zelfvertrouwen de zoektocht naar een nieuwe job aanvatten of verderzetten

Praktisch: 1 sessie van 2 uur.  
Therapeut: email: katleen.moons@intra-extra.be, gsm: 0497/398.849.

Datum: zaterdag 13 januari 2018 van 12-14u.

Locatie: Intra-Extra, Puttestraat 42, 3130 Begijnendijk. 
Inschrijving: via e-mail naar katleen.moons@intra-extra.be; inschrijving is geldig na storting van 40€ op rekeningnummer BE80-9792-5148-9477, met vermelding van je volledige naam en sollicitatietraining intra-extra.

 

BAAS OVER JE GEDACHTEN

BAAS OVER JE GEDACHTEN     

 • Heb je soms het gevoel dat je gedachten jou controleren?
 • Word je soms overspoeld door piekergedachten?
 • Kan je maar moeilijk piekergedachten loslaten?
 • Lig je soms wakker van je eigen gedachten?
 • Wil je graag je gedachten beter kunnen ordenen? 
 • Wil je graag meer rust hebben in je hoofd?
 

Met deze pieker-cursus kan je alvast een stap in de goede richting zetten.

·        Hoe werkt het?   Aan de hand van een brede waaier aan oefeningen rond o.a. ademhaling, relaxatie, en mindfulness, leer je op een andere manier omgaan met (pieker)gedachten. Je leert jezelf tot rust te brengen en je gedachten te sturen in een zelfgekozen richting.    

Praktisch:   De cursus is een module van 4 sessies van telkens 2 uur en heeft een totale kostprijs van 140€.                                                  

Therapeut: Linda Heirbaut, gsm: 0472/918.665

Data:  zaterdagvoormiddagen 2 en 16 februari, 2 en 23 maart 2019, telkens van 9-11u. 

Locatie: Intra-Extra, Puttestraat 42,  3130 Begijnendijk (bij Aarschot) Minimum aantal deelnemers: 4 
Inschrijving: via email naar  linda.heirbaut@intra-extra.be vervolgens word je door Linda gecontacteerd voor een kort telefonisch kennismakingsgesprek. Inschrijving is geldig na storting van €140 op rekeningnummer BE53 7360 3406 5353.

MINDFULNESS EN RELAXATIETRAINING

MINDFULNESS EN RELAXATIETRAINING

 • Heb je het soms moeilijk om je te ontspannen en rust te vinden?
 • Word je soms gehinderd door een stroom van gedachten die je niet kan stoppen?
 • Heb je het gevoel dat je zintuigen overprikkeld worden door allerlei indrukken?
 • Heb je soms last van stress, spanningen of angsten?
 • Heb je geregeld last van stressgevoelige lichamelijke klachten zoals maag- en darmlasten, een opgeblazen gevoel, spierspanningen of migraine?
 • Voel je je geregeld prikkelbaar omdat je je onder druk gezet voelt?
 • Wil je graag leren hoe je bewuster kan worden van jezelf en hoe je je kan ontspannen?

Met deze cursus aandachts- en relaxatietraining kan je alvast een stap in de goede richting zetten.

Hoe werkt het? Aan de hand van aandachts- of mindfulness-oefeningen leer je je meer bewust te worden van jezelf in het hier en nu. Daarnaast bieden we een brede waaier ontspannings-, relaxatie- en angstreductietechnieken aan om stap voor stap mentaal en fysiek beter te leren ontspannen. In deze cursus leer je anders omgaan met onrust, spanningen, angsten en piekergedachten.

Praktisch: module van 5 sessies
Therapeut: email: heidi.windmolders@intra-extra.be, gsm: 0477/402.917
Data: vrijdagnamiddagen 20 en 27 oktober, 10 en 17 november, 1 december 2017, telkens van 15u tot 17u 

Locatie: Intra-Extra, Halensebaan 163, Webbekom (Diest). Minimum aantal deelnemers: 4.
Inschrijving:  via e-mail naar heidi.windmolders@intra-extra.be, vervolgens word je door Heidi gecontacteerd en mogelijks uitgenodigd voor een kort kennismakingsgesprek.  Inschrijving is geldig na storting van 175€ op rekeningnummer BE23-7340-2933-1391.

LIFE-MANAGEMENT, een nieuwe kijk op time-management

LIFE-MANAGEMENT, een nieuwe kijk op time-management

 • Besteed je de tijd die je wil aan dingen die er werkelijk toe doen voor jou?
 • Hoe verdeel je je tijd tussen werk, relatie, familie, hobby, ... ?
 • Voel je je soms zo overvraagd dat je niet weet waar te beginnen?
 • Laat je je soms te veel leiden door wat anderen willen, of door onverwachte situaties?
 • Of heb je het gevoel dat je druk bezig was maar toch niets gedaan hebt?
 • Heb je moeite met plannen en organiseren?
 • Word je snel afgeleid door allerlei gedachten, e-mails, ... ?
 • Neem je meer dan geregeld teveel hooi op je vork en overschat je de tijd die je hebt?
 • Merk je dat je stress en  spanningen steeds moeilijker kan loslaten en dat dat zijn weerslag heeft op je gezondheid : Lichamelijke klachten? Slaapproblemen? Piekeren en angsten?
 • Wil je graag leren hoe je anders en efficiënter je tijd kan besteden?

Dan is deze cursus Life-Management misschien wel een eerste stap naar een gezondere tijdsbesteding.  

Hoe werkt het? Anders dan een klassieke cursus time-management brengen we eerst je persoonlijke levensdomeinen in kaart.  We zoeken uit wat belangrijk voor je is en hoeveel tijd je wil besteden aan ieder domein: relaties, gezin, werk, vrije tijd én gezondheid.  Vervolgens stellen we persoonlijke doelen en zoeken we samen naar manieren om je gedrag af te stemmen op je doelen.  We besteden hierbij ondermeer aandacht aan plannings- en organsiatiemethodieken en bekijken hoe we kunnen omgaan met afleiding zoals inwendige gedachten, piekeren en allerlei externe factoren.  We focussen eveneens op het herkennen van hindernissen en hoe je er mee om kan gaan zodat je trouw blijft aan je doelen en levenswaarden. We gebruiken inzichten en technieken uit ACT, minfdulness, de oplossingsgerichte en gedragstherapie.

Praktisch: 5 sessies van 2 uur en 1 terugkomsessie na afronding van de cursus. 
Therapeut: email: katleen.moons@intra-extra.be, gsm: 0497/398.849.

Data: Donderdagavonden 22 februari, 8 en 22 maart, 19 april, 3 en 17 mei 2018, telkens van 19-21u. 

Locatie:  Intra-Extra, Puttestraat 42, 3130 Begijnendijk. Minimum aantal deelnemers: 4.

Inschrijving: via e-mail naar katleen.moons@intra-extra.be; inschrijving is geldig na storting van 210€ op rekeningnummer BE80-9792-5148-9477, met vermelding van je volledige naam en life-management intra-extra
STRESSBEHEERSING DOOR HARTCOHERENTIE

STRESSBEHEERSING DOOR HARTCOHERENTIE

 • Loopt de stress vaak op tijdens prestatiemomenten zoals examens, sollicitaties, vergaderingen, …
 • Heb je last van uitstelgedrag, rusteloosheid, piekeren, of andere stresssymptomen?
 • Kan je je minder goed concentreren door stress?
 • Of zorgt stress voor minder goede prestaties?

Dan is de sessie Stressbeheersing door Hartcoherentie misschien wel iets voor jou.

Hoe werkt het? Hartcoherentie is een stressreductiemethode die zijn oorsprong vind in de medische wereld. Je leert je hartritme in een rustig evenwicht te brengen door op een zeer specifieke manier in en uit te ademen.
Na oefening bereik je hierdoor een grotere stressweerbaarheid en een verminderde invloed van emoties op je prestaties en algemeen functioneren. Met deze techniek kan je door minimale inspanning grote resultaten bereiken: een dagelijkse training van 15 minuten zorgt reeds na een twee- à drietal weken voor een merkbare verandering.
Onderzoek toont een daling aan van het stresshormoon (cortisol) en een stijging van het vitaliteitshormoon (DHEA).

Praktisch: 1 sessie van 1,5 uur + mogelijkheid tot individuele opvolging
Therapeut: email: heidi.windmolders@intra-extra.be, gsm:0477/402.917
Datum: dinsdagnamiddag 14 november 2017, 14u30-16u30

Locatie: Intra-Extra, Halensebaan 163, Webbekom (Diest). Minimum aantal deelnemers: 4.
Inschrijving: via e-mail aan heidi.windmolders@intra-extra.be.  Inschrijving is geldig na storting van 35€ op rekeningnummer BE23-7340-2933-1391.error: Inhoud beveiligd. Copyright Intra Extra.